Mavota preuzima Mediku, trgovanje njezinim dionicama nastavlja se sutra

Bez autora
May 13 2010

Uprava Zagrebačke burze, koja je danas obustavila trgovanje dionicama Medike dok javnost ne bude potpuno i točno informirana o svim okolnostima vezanim za preuzimanje te tvrtke, poslije podne je donijela rješenje o nastavku trgovanja dionicama Medike 14. svibnja. Tako je odlučeno s obzirom da je jedan dan dovoljan rok da se javnost na potpun i točan način informira o sadržaju obavijesti društva Mavota d.o.o. o nastanku obveze za objavljivanje ponude za preuzimanje Medike te se protekom tog roka stječu uvjeti za fer i pravično trgovanje tom dionicom jer se može pretpostaviti da svi ulagatelji raspolažu informacijama potrebnim za donošenje investicijskih odluka. Tvrtka za poslovno savjetovanje Mavota iz Zagreba, koja posjeduje 24,10 posto dionica Medike. Mavota djeluje zajednički s Plivom (koja ima 24,71 posto dionica Medike), samom Medikom (4,81 posto vlastitih dionica) i Jasminkom Hercegom (koji ima 0,54 posto dionica). Navedene osobe zajedno raspolažu s 63,43 posto dionica Medike, odnosno 61,58 posto od ukupnog broja glasova.

Mavota preuzima Mediku, trgovanje njezinim dionicama nastavlja se sutraMavota preuzima Mediku, trgovanje njezinim dionicama nastavlja se sutraUprava Zagrebačke burze, koja je danas obustavila trgovanje dionicama Medike dok javnost ne bude potpuno i točno informirana o svim okolnostima vezanim za preuzimanje te tvrtke, poslije podne je donijela rješenje o nastavku trgovanja dionicama Medike 14. svibnja.

Tako je odlučeno, navodi se u rješenju, s obzirom da je jedan dan dovoljan rok da se javnost na potpun i točan način informira o sadržaju obavijesti društva Mavota d.o.o. o nastanku obveze za objavljivanje ponude za preuzimanje Medike (ZSE:MDKA-R-A) te se protekom tog roka stječu uvjeti za fer i pravično trgovanje tom dionicom jer se može pretpostaviti da svi ulagatelji raspolažu informacijama potrebnim za donošenje investicijskih odluka.

Tvrtka za poslovno savjetovanje Mavota iz Zagreba, koja posjeduje 24,10 posto dionica Medike, obavijestila je danas o nastanku obveze za ponudu za preuzimanje Medike.

Mavota djeluje zajednički s Plivom (koja ima 24,71 posto dionica Medike), samom Medikom (4,81 posto vlastitih dionica) i Jasminkom Hercegom (koji ima 0,54 posto dionica).

Navedene osobe zajedno raspolažu s 63,43 posto dionica Medike, odnosno 61,58 posto od ukupnog broja glasova.

Ponuditelj se stoga obvezuje objaviti ponudu za preuzimanje dionica s pravom glasa Medike u roku propisanom Zakonom o preuzimanju dioničkih društava, po prosječnoj cijeni izračunatoj kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze na objavljivanje ponude za preuzimanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik